ЕКИПЪТ НА "ИЗВЪНГАБАРИТНИ" ООД ВИ БЛАГОДАРИ ЧЕ ПОСЕТИХТЕ НАШИЯТ ПОРТАЛ.

Калкулатор за изчисляване на дължимите такси за тежки и/или извънгабаритни ППСЗаявка за изготвяне и/или съгласуване на разрешителни за извънгабаритни ППС

Запитване за превоз на извънгабаритни товариЗапитване за съпровод на извънгабаритни товари

Заявление за разрешително на тежки и/или извънгабаритни товариavtopark-kamioni

 

След блокадата на главните ГКПП - та

от .

На 31.10.2016 г. от 10:15 часа до 12:00 часа , бяха  затворени за преминаване ГКПП Калотина , Дунав мост 1 и 2 ,ГКПП Кулата ,ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово .

Причината за затваряне бяха стачни действия от страна на превозвачите , заради бавната обработка на документи по ГКПП .

„След 1 месец ще поискаме оставките на Агенция „Митници" и „Гранична полиция", ако не се справят с опашките по граничните пунктове", заяви председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Илиян Филипов на пресконференция във връзка с протестната блокада.

„Наистина сме изправени до стената и сме принудени на тези действия. Два часа не е никакъв проблем, тъй като се чака по много повече часове. Ще търсим отговорните институции за опашките.
Даваме срок от 1 месец и ще искаме оставките на Агенция „Митници" и „Гранична полиция".

Протест ще има след 1 месец, ако не се оправят нещата трайно. Той ще бъде траен до подаване на оставките на хората, които не искат и не могат да свършат работата", заяви Филипов.

„Искаме наистина да има граница. За един мост дадохме 420 млн. лв., а той работи наполовина. Не е въпросът докога ще протестираме. Ще го правим, докато започнат да се взимат правилните решения, за да остане само нашата отговорност камионите да пътуват безаварийно. Един шофьор, стоял 12 часа на границата, е една торпила на пътищата", заяви Лалов.

Средният престой на шофьорите сега е от 12 до 24 часа при изключително лоши условия, обявиха превозвачите. Освен социално-хуманен проблемът е и икономически като по техни изчисления икономиката губи на ден по 300-400 хиляди лева от преки загуби и около 1 млн. лева от косвени.

Екипът на izvangabaritni.bg подкрепя и застава изцяло зад

стачните действия на превозвачите !

 kalotina2

Снимка ГКПП Калотина

Всички права запазени © 2016 izvangabaritni.bg